09.06.2017

Talkootöillä uudet ilmoitustaulut Yyteriin


Yyterin kehittäminen on ollut viime aikoina paljon esillä mediassa, ja se on ollut myös Yyterin alueen asukkaat ry:n asialistalla jo viiden vuoden ajan. Asukasyhdistys halusi kohentaa Yyterin yleisilmettä ja aktivoida tapahtumailmoittelua hankkimalla alueelle seitsemän uutta ilmoitustaulua.

 

- Hanke perustuu alueen asukkaiden kanssa laadittuun Kyläsuunnitelmaan, johon kyselyvastausten perusteella merkittiin yhdeksi tärkeimmäksi kehittämisen osa-alueeksi yhteisöllisyyden ja erityisesti tiedottamisen lisääminen. Ilmoitustaulujen uusiminen on tähän tavoitteeseen liittyvä konkreettinen kehitystoimi, joka samalla kohentaa alueen yleisilmettä, lisää viihtyvyyttä ja kertoo alueen aktiivisesta toiminnasta, sanoo Yyterin alueen asukkaat ry:n puheenjohtaja Reeta Hautaniemi.

Keväällä viisi vuotta täyttänyt yhdistys on ilmoitustaulujen hankinnan lisäksi järjestänyt lukuisia kaikille asukkaille avoimia tapahtumia, tilaisuuksia ja retkiä.

- Vaikka asukasyhdistyksemme on vielä nuori ja aktiivisten jäsentenkin joukko melko pieni, olemme silti järjestäneet jo melko paljonkin erilaisia tapahtumia. Tapahtumissa ihmiset voivat tavata toisiaan ja tutustua, ja näin pyrimme luomaan asukkaille tärkeää yhteisöllisyyttä. Ilmoitamme tapahtumista sosiaalisen median lisäksi näillä uusilla ilmoitustauluilla, jotka ovat nyt kaikkien asukkaiden käytössä.

Kaikki seitsemän uutta ilmoitustaulua on nyt pystytetty talkoovoimin Kaanaan ja Yyterin alueelle, ja hanke huipentuu lauantaina 10.6. klo 14-16 pidettävään leikkimieliseen Ilmoitustaulusuunnistukseen, jossa uudet ilmoitustaulut kiertämällä ja niistä valokuvan ottamalla saa vastaavan määrän arpalipukkeita.

- Jos käy ottamassa kuvan kaikista seitsemästä ilmoitustaulusta, saa siis seitsemän arpalipuketta. Arvonnassa on palkintoina mm. vapaalippuja seikkailupuisto Huikeeseen ja Yyterin Kylpylähotelliin. Maksuttomassa tapahtumassa on Yyterin Punaisella tuvalla tarjolla jäätelöä, kahvia, ongintaa, poni-talutusratsastusta koko tapahtuman ajan ja talutusratsastusta Hevospankin harrastetallin kentällä klo 14-15, Hautaniemi kertoo ja toivottaa kaikki tervetulleiksi tapahtumaan.

Hanke toteutettiin menneen kevään ja talven aikana alueen asukkaiden talkootöillä, yhdistyksen omarahoituksella ja Leader-rahoituksella.

Lataa tiedote tästä >>Yyterin Alueen Asukkaat ry - Yhdessä Yyterin hyväksi

Sivuston toteutus 2012